Crossrunner | Omschrijving | Qimarox | Crossrunner | Omschrijving

Crossrunner

Crossrunner: in lijn laagsgewijs palletiseren

Crossrunner | Omschrijving | Qimarox | Crossrunner | Omschrijving | Crossrunner: in lijn laagsgewijs palletiseren

De Crossrunners van Qimarox vormen een ideale oplossing voor het in lijn plaatsen van meerdere palletiseermachines in één ruimte. Dankzij het unieke ontwerp is één enkele rollenbaan voldoende om pallets aan- en af te voeren voor meerdere, parallel opgestelde machines.

De Crossrunner is een verhoogde versie van de Highrunner mk7, waarbij producten laagsgewijs worden afgelegd op de pallet. Daarvoor beschikt de machine over een ingebouwde buffer, waar elke geformeerde rij blijft liggen totdat een laag compleet is. Door een hele laag tegelijk af te leggen, hoeft de Highrunner mk7 minder bewegingen te maken. Dat scheelt tijd, waardoor de capaciteit hoger is dan bij andere palletiseersystemen.

Pallets passeren onderlangs

Omdat de formeerbaan en de palletlift nog hoger zijn geplaatst, kunnen zowel lege als volle pallets via de centrale rollenbaan op grondniveau onderlangs passeren.

Met andere woorden: in een opstelling met bijvoorbeeld twee Crossrunners naast elkaar kan een volle pallet van de eerste machine via de rollenbaan onder de tweede machine worden afgevoerd terwijl deze tweede machine gewoon doorgaat met palletiseren. Omgekeerd is het mogelijk een lege pallet via de rollenbaan onder de eerste machine te transporteren naar de tweede machine zonder dat de eerste machine daarvan hinder ondervindt.

Intelligente besturingssoftware

De intelligente besturingssoftware van Qimarox zorgt ervoor dat de aan- en afvoer van pallets nauwkeurig wordt afgestemd op de bewegingen van de palletiseermachines, zodat botsingen worden voorkomen.

Het is zelfs mogelijk om per machine verschillende prioriteiten toe te kennen. Dat voorkomt dat de laatste palletiseermachine zijn volle pallet niet kwijt kan vanwege de grote stroom pallets die afkomstig is van de andere machines.

Compact en toegankelijk

Het grote voordeel van de Crossrunner is de compacte opstelling. Het is niet langer nodig om voor elke palletiseermachine een eigen aan- en afvoerbaan te bouwen.

Bijkomend voordeel is de bereikbaarheid. Door het ontbreken van complexe rollenbaanconstructies zijn de palletiseermachines goed toegankelijk voor service en onderhoud. Zelfs met een heftruck als dat nodig mocht zijn.


this product is protected by one or more patents. For information visit mk7patents.qimarox.com